Gruppecx LOGO


G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic G R U P P E are Boris Gusic, Christoph Junk and Nicholas Lobo Brennan.G R U P P E make tables, rooms, buildings and books. They teach at ETH with Tom Emerson.ContactChristoph Junk 076 32674 63 junk@gruppe.cx Nicholas Lobo Brennan 076 43210 11 lobo@gruppe.cx Boris Gusic 079 28743 60 gusic@gruppe.cx Gruppe Buro Werkstatt Vulkanstrasse 114 CH-8048 ZurichPeopleStefan RoosLukas VogtNelly PilzLukas MerschNikolaus von LŸtichauKarl RŸhleCollaboratorsVictoria EastonSimon EgliSusanne SchenzleNemanja Zimonjic GRUPPE WON THE SWISS ART AWARD 201 GRUPPE WON THE SWISS ART AWARD 201 GRUPPE WON THE SWISS ART AWARD 201 GRUPPE WON THE SWISS ART AWARD 201 BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN BAUGESPANN HAUS NAEGEL HAUS NAEGEL HAUS NAEGEL HAUS NAEGEL TORRE SAN BARTOLOME TORRE SAN BARTOLOME TORRE SAN BARTOLOME TORRE SAN BARTOLOME TORRE SAN BARTOLOME AKKUThe structure was originally built for AKKU gallery in Lucerne. It takes its shape from the unused library room it was built into. The projectÕs objective was to create a social, critical, public like space which was both removed from and set within the limits of the gallery: a profane narthex to the sacred space of the gallery. To achieve this we decided to make a sealed, raised room on legs. This resulted in two worlds: a lower world of dense, articulated columns (a development of the previous column) and a blank upper world absent of detail. A four metre high ceiling meant that the floor had to be inclined to create two usable spaces. The slope of the floor is set at the angle just before a human body begins to slide down plywood. The upper room became a micro-auditorium and offered a new raised viewing point across the gallery. The structure has been reassembled for the Swiss Art Award 2012 to respond to the new hall it finds itself in AKKUThe structure was originally built for AKKU gallery in Lucerne. It takes its shape from the unused library room it was built into. The projectÕs objective was to create a social, critical, public like space which was both removed from and set within the limits of the gallery: a profane narthex to the sacred space of the gallery. To achieve this we decided to make a sealed, raised room on legs. This resulted in two worlds: a lower world of dense, articulated columns (a development of the previous column) and a blank upper world absent of detail. A four metre high ceiling meant that the floor had to be inclined to create two usable spaces. The slope of the floor is set at the angle just before a human body begins to slide down plywood. The upper room became a micro-auditorium and offered a new raised viewing point across the gallery. The structure has been reassembled for the Swiss Art Award 2012 to respond to the new hall it finds itself in AKKUThe structure was originally built for AKKU gallery in Lucerne. It takes its shape from the unused library room it was built into. The projectÕs objective was to create a social, critical, public like space which was both removed from and set within the limits of the gallery: a profane narthex to the sacred space of the gallery. To achieve this we decided to make a sealed, raised room on legs. This resulted in two worlds: a lower world of dense, articulated columns (a development of the previous column) and a blank upper world absent of detail. A four metre high ceiling meant that the floor had to be inclined to create two usable spaces. The slope of the floor is set at the angle just before a human body begins to slide down plywood. The upper room became a micro-auditorium and offered a new raised viewing point across the gallery. The structure has been reassembled for the Swiss Art Award 2012 to respond to the new hall it finds itself in AKKUThe structure was originally built for AKKU gallery in Lucerne. It takes its shape from the unused library room it was built into. The projectÕs objective was to create a social, critical, public like space which was both removed from and set within the limits of the gallery: a profane narthex to the sacred space of the gallery. To achieve this we decided to make a sealed, raised room on legs. This resulted in two worlds: a lower world of dense, articulated columns (a development of the previous column) and a blank upper world absent of detail. A four metre high ceiling meant that the floor had to be inclined to create two usable spaces. The slope of the floor is set at the angle just before a human body begins to slide down plywood. The upper room became a micro-auditorium and offered a new raised viewing point across the gallery. The structure has been reassembled for the Swiss Art Award 2012 to respond to the new hall it finds itself in COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand COLUMNA column with a base, shaft and capital. It holds no weight and is assembled from the materials at hand TABLEA table held together with pressure. It is made without nails, screws or glue TABLEA table held together with pressure. It is made without nails, screws or glue TABLEA table held together with pressure. It is made without nails, screws or glue TABLEA table held together with pressure. It is made without nails, screws or glue TABLEA table held together with pressure. It is made without nails, screws or glue RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher RAZZIAWe were asked to paint a room as part of a showcase for publishers at Razzia, Zurich.  The building was to be demolished soon after the exhibition, and the room was to be used for the launch of the novel, ÔNur Du, und nur IchÕ by Christian Uetz. Taking these as our starting points we proposed to strip the room of its lining and use the material to make two new small rooms. The author used the installation for a series of public performances. The installation was taken to the Frankfurt book fair by the publisher